16 oktober 2012

Dags för värmande soppa i höstrusket

 
Regn och regn ... Men så är det i de södra delarna av Sverige såhär års. Det har redan kommit lite snö i norr, lite tidigt för det, men det är trots allt mitten av oktober.
När jag var lite kom den första snön i oktober, vi sprang som galningar för att hinna göra snögubbar även om det mest blev gräs och snön var brun !
Som vuxen springer man inte ut på samma sätt, det är mer för att leka med barnen, eller är det snarare ett sätt att ha en anledning att få vara barnet igen ?
 
Själv springer jag ut efter svamp, men det har jag skrivit så mycket om de senaste månaderna att det är dags att göra nåt annat. Men - jag har hittat ett kanonrecept på trattkantarellsoppa !!
 
Per Morberg har alltid fantastiska recept och även om jag inte gillar att laga mat, tycker jag om att han lagar enkla recept som till och med jag (som har tummen mitt i handen i köket) klarar av.
 
Klicka på bilden så kommer du till receptet som helhet och så får du läsa HUR du gör soppan också.
Fotot har jag lånat från Recept.nu.
 
(foto: Martin Löf)
 
Ingredienser
Per Morbergs trattkantarellsoppa (4 små portioner)
 
8-10 dl färska trattkantareller, eller 2 dl torkade trattkantareller2-3st schalottenlökarsmör till stekning0.5–1 dl portvin5dl grönsaksbuljong3dlv ispgrädde1 msk japansk soja, helst tamariSalt, efter smakPeppar, efter smak
Dill garnering
hackad persilja

Njut av soppan, det gjorde vi ! Godast är det att äta ett gott nybakat bröd med mycket smör och ost på. Sen doppar man i soppan, supergott !

 

Det har inte blivit så mycket gjort i min ateljé under sommaren och hösten. Tidsbrist helt enkelt, men jag kommer snart igång igen !
 
Ha en fin kväll !

Pernilla
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad roligt att du hittade hit ! Skriv gärna en liten rad :)