14 april 2012

Inspiration av våren i Sápmi

Nu är det dags för renarna att vandra från skogslandet till fjällen. Det kommer också snart många nya renar till världen, men vi får vänta en månad till ungefär. Tur det, annars blir det för svårt för de små kalvarna att ta sig upp till fjället. Läs gärna mera på www.samer.se, just natten till den 14 april har en speciell betydelse.

Tidigare i vinter satt jag och kurade i soffan och läste inredningsmagasin som var fulla av inspiration med färger och bilder med mix av både moderna möbler och naturmaterial.
Så jag tänkte visa mitt resultat av det.

Renhornsljusstakarna har jag målat i vårens pastellfärger och det må låta konstigt, men den blå är målad i nyansen ”Jane 0916” och den rosa är ”Alfons 1111”. Båda från Beckers färg. Anledningen till att jag målat i just de färgerna är att jag tänker på alla små renkalvar som föds, så jag kanske kan få döpa två kalvar till just Jane och Alfons då. Kanske får bli Janne och Alfie istället :) De här två ska få förgylla hemma hos oss med rosa och blå ljus.Ha en fin lördag !6 kommentarer:

 1. Jag gillar dem skarpt i de färgerna, jättefint!! Kommer ihåg när jag var liten och renarna förflyttades längs Vattudalen på våren förbi oss är vi bodde det var härliga upplevelser. Kram Katta

  SvaraRadera
 2. Åh vad snygga! Hoppas du får sälja riktigt många! Kramar

  SvaraRadera
 3. Tack kära ni !
  De här ljusstakarna är inte till salu faktiskt, jag ska ha dem helt själv :) Men jag tänkte att det kan vara kul att visa dem bara.
  Kram !

  SvaraRadera
 4. Önskar en fortsatt fin söndag!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 5. Vad läckra de blev!!! så kul med våriga pasteller :) Tack för fina kommentaren om headern.
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 6. Sååå snygga! i love theme:)
  PUUUSSS

  SvaraRadera

Hej, vad roligt att du hittade hit ! Skriv gärna en liten rad :)