15 augusti 2010

Givande besök på Formex


Formexmässan är som tur är en branschmässa, då man får möjlighet att träffa etablerade företagare och knyta kontakter. Många föreläsningar, som jag inte hade möjlighet att gå på, men detta var en härlig start !
För mig var det otroligt inspirerande att få träffa - speciellt två personer - som arbetar med produkter med samisk inspiration.
Jag besökte bland annat Anna Viktoria, som har väldigt fina saker, enkelt och clean. Hon hittar sin inspiration från Dalarna och vyn över fjällen i Dvärsätt. Tyget och glasen fastnade jag speciellt för. Man kan hitta en del av hennes alster på Sápmi.
Anna Brännström har ett företag som heter Lapland Design. Hennes produkter var av renhorn och helt fantastiska ! Jag fick även prova en fin halskrage hon sytt av vitt renskinn. Spännande tjej ! Lulu Carter var nyligen hos henne och köpte hennes renhorn.
Jag har uppfattat - både av utställarna och vissa besökare - att trenden går mer och mer åt att ta tillvara på naturens material och att efterfrågan av detta är otroligt hög !
Nu ser jag fram emot att titta mera på de här starka kvinnornas framgång !

2 kommentarer:

  1. Åhh, så roligt att du fick massor av inspiration och kontakter!! Spännande att se fram tiden an. Själv har jag massor av kreativa ideer, men idag ska jag sätta mig i skolbänken igen..Vi får se hur det blir! Bara det inte är enbart en massa 18-åringar där, utan folk i min ålder! Nej nu måste jag äta frukost och rusa!! Vi kan väl ses någon dag!! Torsdag verkar jag inte ha någon lektion alls! Får väl schema idag!
    Puss//Ulrica

    SvaraRadera
  2. Snygg bild på dig föresten!! Knäppt på Mallorca kanske?!
    Kram//Ulrica

    SvaraRadera

Hej, vad roligt att du hittade hit ! Skriv gärna en liten rad :)